Mérlegre állítja utasait a finn légitársaság

A cél nem a túlsúlydíj kivetése, hanem az utasok átlagtömegének megállapítása.

MTI
2017. 11. 02. 13:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Finnair felkéri az utasokat, hogy indulás előtt kézipoggyászukkal együtt álljanak mérlegre. A cél nem a túlsúlydíj kivetése, hanem az utasok átlagtömegének megállapítása – közölte a finn légitársaság szóvivője. Hozzátette: a méredzkedés önkéntes és anonim.

A tömeg lehető legpontosabb ismerete fontos a szükséges üzemanyag mennyiségének meghatározásához. Összesen kétezer utasról kívánnak adatot gyűjteni.

A legutóbbi adatok 2009-ből származnak. Akkor egy egész Európára kiterjedő felmérés azt állapította meg, hogy egy férfiutas átlagtömege kézipoggyásszal együtt 91 kilogramm, egy női utasé pedig 72,5 kilogramm. A tömeg azonban évszakoktól függően nagyon eltérő lehet, a téli ruházat sokkal nehezebb. A Finnair ezért különböző évszakokban végez utastömegmérést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.