Mindennaposak a menekültszállások elleni támadások Németországban

A kiszivárgott adatok szerint idén október 23-ig országszerte 226 támadást regisztráltak menedékkérők szállásai ellen.

MTI
2017. 11. 06. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Neue Osnabrücker Zeitung című laphoz és a Spiegel Online hírportálhoz eljutott statisztika szerint az idén október 23-ig országszerte 226 támadást regisztráltak menedékkérők, menekültek szállásai ellen.

Ez meghaladja a nemzetközi migrációs válság elmélyülése előtti utolsó év egészében, 2014-ben regisztrált 199-et, de csökkenés a 2015-ös 1003-hoz és a tavalyi 1000-hez képest.

A BKA szerint az idei atrocitások és erőszakos cselekmények túlnyomó többsége, 213 eset szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmény. A legnagyobb csoportot 74 esettel a rongálások teszik ki, 71 eset pedig úgynevezett propaganda-bűncselekmény volt. Ebbe a csoportba tartozik például alkotmányellenesnek minősített szervezetek jelképeinek felfestése szállások falára, kapujára. A kimutatásban szerepel 32 erőszakos bűncselekmény is, valamint 12 gyújtogatás és 2 robbantásos merénylet.

Németországba 2015-ben 890 ezer menedékkérő érkezett, tavaly pedig 280 ezer, és az idén szeptember végéig további 150 ezer.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.