Nem találnak egy argentin tengeralattjárót

Már két napja hiába keresik a 44 fős legénységgel hajózó járművet.

MN
2017. 11. 17. 20:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tengeralattjáróval utoljára az Atlanti-óceán déli részén tudtak kapcsolatot teremteni, 400 kilométerre Patagónia partjaitól – számol be a történtekről a BBC a tengerészet szóvivőjére, Enrique Balbira hivatkozva.

Azt viszont még nem sikerült kideríteniük, hogy csak kommunikációs probléma van vagy ennél komolyabb baj, de egy argentin lap úgy értesült, hogy az ARA San Juanon, egy német gyártású tengeralattjárón elektromos meghibásodás történt.

A szóvivő szerint a jármű az Ushuaia katonai állomásról tartott a Mar del Plata állomásra, amikor megszakadt vele a kommunikációs kapcsolat. A tengeralattjárón azonban, tette hozzá, több napra elég élelem van, és valószínűleg nincs nagy gond, és továbbra is úton van az állomásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.