Nemzeti ünneppé nyilvánította Albánia függetlenségi napját Koszovó

Az AP hírügynökség közölte: a lépés heves reakciót válthat ki Szerbia részéről.

MTI
2017. 11. 23. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány közleménye szerint Ramush Haradinaj miniszterelnök november 28-át az albánok napjának nyilvánította, „a történelmi és kulturális értékek, valamint a jó családi és társadalmi hagyományok iránti tisztelet jegyében”.

Az AP amerikai hírügynökség szerint a lépés heves reakciót válthat ki Szerbia részéről. A többségében albánok lakta, 1,8 milliós Koszovó ugyanis 2008-ban egyoldalúan kiáltotta ki függetlenségét Szerbiától, ezt Belgrád azóta sem hajlandó elismerni, és változatlanul saját tartományának tekinti a területet.

Az amerikai hírügynökség megjegyezte: Albánia és Koszovó sohasem tett olyan nyilatkozatot, hogy Nagy-Albániában egyesülnének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.