New York-i gázolás: nincs magyar érintettje a támadásnak

Nem érkezett segélykérő hívás az ügyeleti telefonra.

MTI
2017. 11. 01. 8:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a New York-i főkonzulátus azonnal kapcsolatba lépett a helyi rendőrséggel és a kórházakkal, jelenleg nincs információ arról, hogy a támadásnak lenne magyar érintettje. Az ügyeleti telefonra nem érkezett segélykérő hívás.

„A Külgazdasági és Külügyminisztérium megdöbbenve értesült a New York-i terrortámadásról. A terror ellen minden erővel harcolni kell, ártatlan emberek lemészárlása semmivel sem igazolható. Magyarország az Egyesült Államok mellett áll ezekben a nehéz órákban. Együttérzünk a gyászolókkal, a sérülteknek mielőbbi felépülést kívánunk” – írta a helyettes államtitkár.

Mint ismert, nyolcan meghaltak és sokan megsérültek, amikor egy kisteherautó biciklisek közé hajtott New York Manhattan városrészében helyi idő szerint kedd délután. A gázolást követően a sofőr „két fegyvernek látszó tárggyal” kiszállt az autóból, és szemtanúk szerint lövést is leadott, miközben azt kiáltotta: Allah Akbar! A rendőrség rálőtt a támadóra, majd őrizetbe vette. Később kiderült, támadónál nem volt éles lőfegyver, egy festéklabdákat kilövő paintball puskával és egy légfegyverrel volt felszerelkezve.

További részletek, friss információk itt olvashatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.