Öngyilkos lett egy zaklatással megvádolt volt kormánytag Walesben

Carl Sargeant ellen négy napja fogalmaztak meg zaklatásról szóló vádakat.

MN
2017. 11. 07. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holtan találták a korábbi walesi közösség- és gyermekügyi minisztert – közölte kedden az észak-walesi rendőrség. Carl Sargeant-nal szemben a The Guardian szerint négy nappal ezelőtt fogalmazott meg számos nő szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat.

Carl Sargeant ezután a tárcájáról is lemondott, ahogy a tagságáról is a brit Munkáspártban. Nyilatkozatában ugyanakkor megfogalmazta szándékát, hogy visszatér a politikába, amint nevét a vizsgálatok tisztázták.

Halálát a rendőrség szerint egyértelműen öngyilkosság okozta. 49 éves volt, házas, két gyermek apja. Öngyilkosságának a híre Jeremy Corbynt, a Munkáspárt vezetőjét is sokkolta.

Közben a brit parlamenti pártok vezetői Theresa May miniszterelnökkel arról állapodtak meg, hogy egységes panasztételi eljárásrendet alakítanak ki az abúzusban érintett parlamenti dolgozók számára, miután a női munkavállalók szexuális zaklatásainak számos esete vált ismertté.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.