Orosz hadászati bombázók támadták az Iszlám Állam állásait

A terrorszervezet állásait a szíriai Deir-ez-Zór tartománybeli Abu-Kemál városának térségében bombázták.

MTI
2017. 11. 04. 15:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tu–22M3 típusú orosz bombázó repülőgépek támadták szombaton az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet állásait a szíriai, Deir-ez-Zór tartománybeli Abu-Kemál városának térségében – jelentették orosz hírügynökségek a moszkvai védelmi minisztérium közleményére hivatkozva.

Az MTI által szemlézett információk szerint az orosz területen felszálló, Irán és Irak felett átrepülő, nagy hatótávolságú hadászati bombázó repülőgépek célpontjai parancsnoki pontok, lőszer- és fegyverraktárak voltak.

Szíriai terület felett a bombázókat a szíriai hejmími légibázison állomásozó Szu–30SzM típusú vadászgépek kísérték. A feladat végrehajtása után valamennyi orosz gép visszatért állandó támaszpontjára – áll az orosz védelmi tárca közleményében. 

Az orosz légierő és a Földközi-tengeren állomásozó orosz hadihajók ötödik napja nyújtanak segítséget a szíriai kormányerőknek a Deir-ez-Zór tartományban tevékenykedő terrorista csoportok felszámolásában. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.