Ötszáz illegális bevándorlót mentettek ki a Földközi-tengerből

A spanyol hatóságok közlése szerint mentőhajók ötszáz migránst mentettek ki szombaton a Földközi-tengerből. A csónakok Algériából indultak.

MTI
2017. 11. 18. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Francisco Bernabe, Murcia spanyol tartomány képviselője közölte, hogy szombaton 461 illegális bevándorlót szállítottak a dél-spanyolországi Cartagena kikötőjébe, miután az előző órákban 44 csónakból kimentették őket. A csónakok jelentések szerint Algériából indultak – írta az amerikai AP hírügynökség jelentése alapján az MTI.

A vöröskereszt munkatársai a kikötőbe utaztak, hogy segítsenek a migránsoknak.

További 40 migránst a Gibraltári-szorosban emeltek ki két csónakból.

Bernabe „a határaink ellen intézett, összehangolt és elfogadhatatlan támadásnak” minősítette a migránshullámot.

Évente több tízezer menekült és migráns próbál a tengeren átkelve Európába jutni. Hajózásra alkalmatlan lélekvesztőkbe zsúfolva ezrek közülük átkelés közben a tengerbe vesznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.