Rekordösszeget nyert a lottón egy orosz nyugdíjas

Natalja Vlasszova majdnem lemaradt az eddigi legnagyobb nyereményről.

MTI
2017. 11. 18. 20:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Voronyezs mellett élő 63 éves Natalja Vlasszova majdnem lemaradt az oroszországi lottózás történetének eddigi legnagyobb nyereményéről: a szelvényt ugyanis unokájára bízta, aki nem jól ellenőrizte a rajta szereplő számokat.

A nő csak akkor szembesült a szerencséjével, amikor bő egy héttel később a hírekben hallotta, hogy abban a régióban keresik a rekordnyeremény gazdáját, amelyikben ő is lakik. Akkor saját kezűleg ellenőrizte a szelvényt, és alig hitte el, amit látott – a nyertes számokat.

Nyugat-európai vagy amerikai mércével nézve egyébként az orosz rekordnyeremény – mintegy 500 millió rubel – nem számít óriásinak, a 60 ezer forintnak megfelelő átlagnyugdíj összegéhez képest azonban rengeteg pénz.

Natalja Vlasszova elmondta, hogy a nyeremény egy részét jótékony célokra fordítja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.