Robbanás volt egy kínai gyárban, két ember meghalt

Legalább harmincan megsérültek, és épületek omlottak össze.

MN
2017. 11. 26. 7:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbanás történt vasárnap egy gyárban Kína keleti részén, Sanghajtól délre. Az előzetes értesülések szerint a detonációban 30-an megsérültek, és épületek omlottak össze – írja az MTI. A BBC beszámolója szerint legalább két ember életét vesztette.

A baleset a Csöcsiang tartománybeli Ningpo városban volt. A CCTV kínai állami televízió filmfelvételein a mentőalakulatok sebesülteket szállítottak, a környéken a robbanás járműveket rongált meg. A területet sűrű, fekete füst lepte el.

A robbanás keltette légnyomás a környéken bezúzta a házak ablakait, számos épület romba dőlt. Szemtanúk sok sebesültről számoltak be. Legalább harminc sérültet kórházba szállítottak, közülük két embernek súlyos az állapota.

A rendőrség vizsgálatot indított a robbanás miatt.

Két évvel ezelőtt, 2015 augusztusában az északkelet-kínai Tiencsin kikötőváros egyik veszélyes anyagokat tároló raktárában történt robbanás, 173 ember meghalt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.