Robert Fico lenyomott egy éjszakai műszakot egy autógyárban

Persze nem merő jóindulatból: pártja az éjszakai pótlék emelésére készül, ennek csinált hírverést.

MN
2017. 11. 27. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétkezi munkásként teljesített egy éjszakai műszakot szombatról vasárnapra virradóan Robert Fico szlovák miniszterelnök. Fico szombat 22 órától vasárnap 6 óráig dolgozott a lozornói ipari parkban, az IAC-csoport autóalkatrész-gyárában. A miniszterelnök az autók ajtajába kerülő lemezeket kapcsolt össze, nyolc óra alatt 497-et, ami a cég vezetője, Peter Zatkulák szerint remek eredmény, mert egy kezdő általában 350 ilyennel készül el egy műszak alatt. A gyakorlott munkások általában 650-et készítenek.

Fico saját bevallása szerint az éjszakai, hétvégi és ünnepnapi műszakokban dolgozó munkavállalók iránti szolidaritását kívánta kifejezni az itt végzett munkájával. Persze van politikai oka is: az éjszakai munkáért járó bérpótlék megemelése a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt legújabb szociális csomagjának része, melyet hamarosan tárgyalni fog a parlament. Fico a műszak után azt mondta: az éjszakai bérpótlék emelése a vállalkozók óriási ellenállását fogja kiváltani – a munkával pedig azt jelezte, hogy ő a dolgozók pártján van.

(Forrás: Új Szó)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.