Rokonok végeztek egy fiatal házaspárral, mert engedély nélkül keltek egybe

Az eset Pakisztánban történt, az ügyben tíz embert őrizetbe vettek a helyi hatóságok.

MTI
2017. 11. 27. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-pakisztáni Karacsiban rokonok végeztek egy fiatal házaspárral, mert a családfők engedélye nélkül, szabad akaratukból keltek egybe. Az ügyben tíz embert őrizetbe vettek a hatóságok – közölte a pakisztáni rendőrség szóvivője hétfőn.

Qasim Hameed szerint a 24 éves Abdul Hadi és a 19 éves Hasina Bibi azért lett gyilkosság áldozata a múlt héten, mert a családfők nem engedélyezték frigyüket. A rendőrségi tisztségviselő elmondta: Hadi apját és kilenc másik rokonát őrizetbe vették azt követően, hogy a megölt pár holttestét vasárnap megtalálták egy helyi temetőben. Bibi apja még szökésben van – tette hozzá.

A szóvivő közölte azt is, hogy az őrizetbe vett férfiak bevallották: késekkel ölték meg a párt a dzsirga, vagyis törzsi tanács utasítására, amiért szégyenbe hozták pastu kultúrájukat.

Évente mintegy ezer pakisztáni nő esik áldozatul a közeli hozzátartozók által elkövetett úgynevezett becsületgyilkosságoknak. A kényszer- és gyermekházasságok nem számítanak ritkának az iszlám konzervatív felfogását követő Pakisztánban, különösen a vidéki, elszegényedett térségekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.