Saját magáról nézett dokumentumfilmeket Oszáma bin Láden

Érdekes fájlok kerültek elő a terroristavezér számítógépéről.

MN
2017. 11. 02. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körülbelül 470 ezer dokumentumot hozott nyilvánosságra az amerikai Központi Hírszerző Hivatal (CIA) azok közül, melyeket Oszáma bin Láden, az Al-Kaida terrorszervezet egykori vezetőjének házában találtak – írja a BBC.

A fájlok közt van a terroristavezér naplója, levelek, valamint több videó- és hangfájl is. Több adatot nemzetbiztonsági okokra hivatkozva továbbra is titkosítás alatt tartanak.

A dokumentumok egy olyan számítógépről származnak, amelyre az amerikai tengerészgyalogság különleges egysége tett szert az Oszáma bin Láden likvidálásával végződő akcióban 2011 májusában a pakisztáni Abbottabadban.

A beszámoló szerint a fájlok közt egyebek mellett

A CIA úgy véli, a dokumentumok betekintést nyújtanak az amerikaiaknak a terrorszervezet működésébe és terveibe.

Az elmúlt két és fél évben ez a negyedik alkalom, hogy a 2001. szeptember 11-ei terrorcselekmények kitervelésével vádolt Oszáma bin Ládennel kapcsolatos dokumentumokat hoz nyilvánosságra a CIA – írja az MTI. A dokumentumok a Központi Hírszerző Hivatal honlapján, eredeti arab nyelven érhetők el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.