Sokan meghaltak egy menekültek elleni pokolgépes merényletben Szíriában

Eddig huszonhat halottról tudnak, melyből tizenkettő gyermek, illetve többtucatnyian megsebesültek.

MTI
2017. 11. 17. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű aktivista szervezet közlése szerint legalább huszonhatan meghaltak az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezetnek tulajdonított, otthonaikból elmenekült polgári személyek ellen elkövetett merényletben Deir-ez-Zór tartományban. Az áldozatok között tizenkét gyermekről is tudnak. A gépkocsiba rejtett pokolgépet a menekültek gyűjtőhelyén hozták működésbe a kelet-szíriai tartományban, ahol a dzsihadisták egyre több területet veszítettek el az előrenyomuló kormányerők és az Egyesült Államok vezette szövetség támogatta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kurd és arab harcosai offenzívái következtében – írja az MTI.

„Többtucatnyian megsebesültek, és a halálos áldozatok száma még nőhet, mert több sebesültnek súlyos az állapota” – mondta el a londoni székhelyű OSDH vezetője, Rámi Abder-Rahmán. A menekültek a szomszédos északkelet-szíriai Haszake tartományba tartottak, ahol kurdok lakta területen táborokat létesítettek számukra – mondta el Abder-Rahmán. A menekülteket az FDS egyik ellenőrző pontjánál érte a támadás.

A 2014-ben jelentős szíriai és iraki területeket elfoglaló IÁ „kalifátusa” idén a két szomszédos országban indított számos offenzíva következtében összeomlott. Harcosai az Irakkal határos Deir-ez-Zór tartomány egy részébe vonultak vissza. Számos polgári személy igyekszik elmenekülni az ostromlott területekről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.