Szabadnapot kapnak jutalmul a nemdohányzók

Évente hat plusz szabadnapot kapnak egy japán marketingvállalkozás nemdohányzó munkatársai.

MTI
2017. 11. 01. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a cég irodája a 29. emeleten található, a dohányzóknak legalább 10 percre van szükségük ahhoz, hogy elszívjanak egy szál cigarettát. Az egyik dolgozó panaszkodott a kollégák munkájának kiesése miatt, ezért vezették be az új intézkedéseket.

„Úgy döntöttünk, a nemdohányzókat jutalmazzuk ahelyett, hogy a dohányzókat büntetnénk” – mondta a Macusima Hirotaka, a Piala nevű vállalkozás szóvivője.

Az új intézkedés bevezetése óta négy dolgozó hagyott fel a dohányzással. Ha ez egész évben így marad, hat plusz fizetett szabadnapot kapnak. A Piala cégnél összesen 120-an dolgoznak.

A nemdohányzók védelmét tekintve Japán más ipari országok mögött kullog. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint a japán férfiak 28 százaléka, a nők 9 százaléka dohányzik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.