Szaúdi korrupciós ügy: Kinevezték az új tisztségviselőket

A hétvégén őrizetbe vett tisztségviselőket egyebek között pénzmosással, közpénzsikkasztással gyanúsítják.

MTI
2017. 11. 06. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaúdi állami hírügynökség hétfői beszámolójában a nemzeti gárdáért felelős új miniszterként Hálid bin Ajjáf al-Mukrin herceget, új gazdasági tárcavezetőként Mohamed al-Tuvajdzsrit nevezte meg.

Az Al-Arabíja pánarab televízió szombaton számolt be arról, hogy Szaúd-Arábiában a frissen létrehozott korrupcióellenes bizottság utasítására őrizetbe vettek a monarchia királyi családjához tartozó tizenegy herceget, négy tárcavezetőt és mintegy harminc volt minisztert. A Mohamed bin Szalmán trónörökös vezette bizottságot az intézkedés előtt néhány órával hozták létre, uralkodói rendelettel.

Az SPA korábbi értesülései szerint a király az említett magas rangú tisztségviselőkön kívül Abdullah asz-Szultánt, a haditengerészet főparancsnokát is menesztette posztjáról.

Az állami hírügynökség jelentése szerint az őrizetbe vett tisztségviselőket egyebek között pénzmosással, közpénzsikkasztással és egyéb kétes üzleti tevékenységekben való részvétellel gyanúsítják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.