Szergej Lavrov kitüntette Vidnyánszky Attilát

A Nemzeti Színház igazgatója Puskin-érmet kapott Moszkvában.

MTI
2017. 11. 04. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz nemzeti ünnepen a népek közötti barátság és együttműködés erősítéséért négy külföldi személyiség – Vidnyánszky Attila mellett egy pakisztáni, egy litván és egy vietnámi – kapta meg az orosz állami kitüntetést, amelyet az orosz külügyminiszter nyújtott át az általa vezetett tárca központi épületében – jelentette az orosz állami TASZSZ hírügynökség.

A laudáció szerint Vidnyánszky Attila nagyban hozzájárul az orosz irodalom népszerűsítéséhez, és megismerteti a magyar közönséget Oroszország kulturális örökségével. „Nagyra értékeljük azt is, hogy az Ön erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült felújítani az oroszországi és magyar színházak közötti együttműködést” – hangsúlyozta Szergej Lavrov.

A Puskin-érmet 1999-ben alapították, orosz és külföldi állampolgároknak adományozzák a kultúra, a művészetek, a művelődés és a humán tudományok területén szerzett érdemeikért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.