Szíria: orosz bombázók mértek csapást a terroristákra Abu-Kemálnál

A gépek az IÁ erődítményeit, csapatösszevonásait és páncélosait támadták.

MTI
2017. 11. 17. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat Tu–22M3-as hadászati bombázó mért légicsapást az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet objektumaira a szíriai Abu-Kemál város közelében – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium. Mint az MTI írja, az orosz területről felszállt bombázók Irán és Irak légterén áthaladva érték el a Deir-ez-Zór tartományban lévő Abu-Kemált. A gépek az IÁ erődítményeit, csapatösszevonásait és páncélosait támadták. A bombázókat a szíriai hmejmími légi támaszpontról felszállt Szu–30-as vadászgépek biztosították.

Az orosz védelmi tárca szerint a bombázók az összes kijelölt célt megsemmisítették. A hadművelet után az orosz repülőgépek a közlemény szerint visszatértek bázisaikra. Hasonló légicsapást az orosz bombázók szerdán hajtottak végre a térségben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.