Szomszédja támadta meg az éppen füvet nyíró republikánus szenátort

A politikusnak eltört a bordája. Az ügyben eljárás indult.

MN
2017. 11. 05. 7:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadás még péntek este történt, ám csak szombat este hozták nyilvánosságra. A szenátorra a szomszédja, René Boucher támadt rá, őt a kiérkező rendőrök letartóztatták, és megindították az eljárást – írja az MTI.

A rendőrség nem nyilatkozott a bántalmazás lehetséges indítékáról. Rand Paul szóvivője, Kelsey Cooper elmondta: a szenátor a gyepet nyírta, amikor az 59 éves Boucher rátámadt. Paul kisebb sérüléseket szenvedett, a többi között eltört a bordája, de nem szorult hosszasabb kórházi ápolásra.

A CNN beszámolója szerint az eset a politikus Bowling Green-i otthonában történt. Rand Paul a rendőrségnek elmondta: szomszédja bement az ingatlana területére, majd hátulról megragadta, és a földre kényszerítette a politikust. Paul szája és orra környékén is kisebb vágások voltak. Az aneszteziológusként dolgozó René Boucher elismerte tettét.

Kentucky államban egy évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak az előre megfontolt szándékkal elkövetett bántalmazásért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.