Tizenkilencen bent égtek egy kigyulladt lakóházban Pekingben

Kínában gyakran figyelmen kívül hagyják a biztonsági előírásokat, ezért nem ritkák a hasonló tűzesetek.

MTI
2017. 11. 19. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkilencen életüket vesztették, nyolcan pedig megsérültek, amikor kigyulladt egy lakóház Pekingben. A kínai hatóságok vasárnap reggel jelezték: továbbra is keresik a katasztrófa okát. A Peking egyik déli peremkerületében található, kétszintes vendégház szombat este gyulladt ki, a lángokat hat órával később sikerült csak eloltani. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a tüzet. A kínai hatóságok nyomozást indítottak az ügyben, és többeket előállítottak.

A számos textilgyárnak otthont adó kerületben sok vidéki él, aki a megélhetési lehetőségek miatt költözött a fővárosba. Kínában a biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása miatt gyakoriak a halálos áldozatokat követelő tűzesetek. Szeptemberben tizenegyen vesztették életüket, amikor az ország keleti részén található Taicsouban kigyulladt két lakóház.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.