Török sajtó: Több száz török kamiont tartóztattak fel a magyar vámosok

A török lapértesülések szerint a magyar hatóságok nem hajlandóak kiállítani a szükséges dokumentumokat.

MN
2017. 11. 26. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fatih Sener, a Nemzetközi Áruszállító Szövetség isztambuli vezetője szerint a magyar hatóságok nagyjából 400 török kamiont nem engednek be Magyarországra. Azt mondta, a magyar hatóságok valamiért nem hajlandóak kiállítani a határátlépéshez szükséges dokumentumokat – írja a Daily Sabah, a hírt a 444.hu szúrta ki.

A törökök szerint a 400 kamionból 80 Magyarországra jönne, a maradék pedig továbbmenne, elsősorban Németországba. A Magyarországot célzó kamionok már a román határon várakoznak a belépésre, a többi pedig a Törökország európai részén lévő Edirne környékén, a bolgár határon várakozik arra, hogy beléphessen az EU-ba.

A török média szerint rég húzódik egy vita a magyar adóhatóság és a török szállítócégek között arról, hogy vethet-e ki adót EU-tagállam a területén áthaladó török kamionokra. Ez lehet a fennakadás oka is, de Sener szerint Magyar Levente, a külügyminisztérium államtitkára korábban ígéretet tett arra, hogy a magyar hatóságok az év végéig mindenképpen ellátják majd a török kamionokat a belépéshez szükséges dokumentumokkal – teszi hozzá a 444.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.