Úgy megdőlt egy orosz lakóház, mint a pisai ferde torony

A lakók egyelőre nem költöznek ki. Lehet, a hatóságok lebontják az épületet.

MN
2017. 11. 23. 19:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeomlás fenyegeti a nyugat-oroszországi Nyizsnyij Novgorod egyik többemeletes lakóépületét. A toronyház két évvel ezelőtt kezdett el süllyedni, és kissé félredőlt, veszélyeztetve ezzel az ott lakó kétszáz ember életét – számolt be az NTV riportjáról a The Moscow Times.

A riportban látható, hogy annyira megdőlt a lakóház, hogy elgurul a játékautó a parkettán, a szekrény ajtajai kinyílnak, a nyílászárók deformálódtak. A tudósítás 8:40-nél kezdődik.

Noha a hatóságok cserelakásokat ajánlottak fel a lakóknak, a toronyházban élők visszautasították, mivel a felkínált lakások meg sem közelítik azt a komfortfokozatot, melyben most élnek. Még ha süllyednek is.

A napokban azonban döntés várható arról, hogy lebontják az épületet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.