Ujjlenyomat-hamisítás közben végeztek egy mexikói bandavezérrel

A benzintolvajlásból meggazdagodó szervezet vezetőjére egy szépségklinikán csaptak le fegyveresek.

MN
2017. 11. 03. 5:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szépségklinikán ölték meg egy benzintolvajlással foglalkozó mexikói bűnszervezet fejét Puebla tartomány székhelyén – közölte a helyi ügyészség csütörtökön.

Az MTI beszámolója szerint a még hétfőn történt támadásban ismeretlen fegyveresek rohanták meg az egészségügyi intézményt Puebla városában, és négy emberrel végeztek, köztük a bandavezérrel, akin értesülések szerint a klinikán plasztikai műtétet hajtottak végre, az arcát és az ujjvégeit változtatták meg.

A hatóságok úgy vélik, hogy a történtek a rivális benzintolvajbandák területekért vívott harcához köthetőek, így az az eset is, amikor a Puebla szövetségi állam területén fekvő Tlatenango településen egy kisteherautóból nyitottak tüzet egy másik csoportra, annak öt tagjával végezve.

Az üzemanyaglopás gyakorinak számít Mexikóban, az állami olajvállalatot, a Pemexet emiatt évente egymilliárd dolláros (265 milliárd forintos) veszteség éri. A tolvajlásban helyi bűncsoportok mellett nagy kartellek is részt vesznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.