Újra megválasztották kormányfőnek Abe Sinzót Japánban

Várhatóan nem változtat kormánya összetételén.

MTI
2017. 11. 01. 7:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra japán kormányfővé nevezték ki Abe Sinzót szerdán, miután pártja, a Liberális Demokrata Párt megnyerte az október 22-ei képviselőházi választást.

Abe 2012 decemberében lépett hivatalba azzal az ígérettel, hogy felpörgeti a lanyha gazdaságot, és megerősíti az ország védelmi haderejét.

A pártja vezette, a Kómeitó nevű párttal alkotott koalíció a múlt havi választáson megőrizte kétharmados többségét az alsóházban, így a kormány lehetőséget kapott arra, hogy folytassa a háború után született pacifista alkotmány megreformálását.

Abe várhatóan nem változtat kormánya összetételén, és arra fogja kérni minisztereit, hogy növeljék meg a jövő márciusig érvényes éves költségvetés keretét a gyereknevelési támogatások és a gazdaság termelékenysége ösztönzésének finanszírozására.

A miniszterelnököt a szenátusnak is meg kell választania, de a kormánykoalíciónak ott is többsége van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.