Volt munkatársa szerint Trumpnak nőket ajánlottak fel Moszkvában

Donald Trump volt munkatársa vizsgálóbizottság előtt beszélt az elnökkel korábban megtörtént esetről.

MTI
2017. 11. 10. 18:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump egyik bizalmasa szerint a jelenlegi amerikai elnöknek még 2013-ban, amikor üzletemberként járt ott, nőket ajánlottak fel Moszkvában, de ő visszautasította.

Erről Keith Schiller, az elnök bizalmasa és korábbi biztonsági munkatársa a képviselőház hírszerzési bizottsága előtt számolt be, amikor a Trump kampánycsapata és Oroszország közötti esetleges kapcsolatokat vizsgáló törvényhozókat tájékoztatta.

A zárt ajtók mögött tartott meghallgatásról az NBC televízió és a CNN hírtelevízió demokrata párti és republikánus képviselőkre hivatkozva tudósított. Mindkét médium egybehangzóan azt jelentette: Schiller a törvényhozóknak elmondta, hogy Donald Trump azonnal és nevetve visszautasította az ajánlatot, amelyben öt nő kegyeit kínálták fel neki. A milliárdos üzletember a Miss Universe tulajdonosaként tartózkodott az orosz fővárosban a szépségversenyen.

A meghallgatásról nem szivárgott ki, hogy Schiller vajon utalt-e arra, kik ajánlották fel, hogy nőket küldenek Donald Trump szállodai szobájába.

A hírszerzési bizottság munkatársai azt a vitatott dossziét vizsgálták, amelyet Christopher Steele volt hírszerző állított össze Donald Trumpról, és amelyben arról is szó esett, hogy Trumpnak állítólag nőügyei voltak Moszkvában, amelyet állítólag az orosz hírszerzés videofelvételei is alátámasztanak.

A dosszié összeállítását a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton kampánya finanszírozta.

Közben Robert Mueller különleges ügyész, aki szintén a tavalyi amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozást vizsgálja, azt nyomozza: vajon Michael Flynn, a Trump-kormányzat első és Trump által eltávolított nemzetbiztonsági tanácsadója eljárt-e annak érdekében, hogy Washington visszatoloncolja Törökországba az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen hitszónokot? Gülent a török államfő, Recep Tayyip Erdogan azzal vádolja, hogy ő állt a tavalyi törökországi puccskísérlet mögött.

Michael Flynnről már korábban kiderült, hogy Törökország fizetett lobbistája volt Washingtonban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.