Wisconsinban hamarosan egy csecsemő is lőhet, ha elbírja a fegyvert

Az északi államban eltörlik a fegyveres vadászat alsó korhatárát, ami eddig 12 év volt.

MN
2017. 11. 05. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Las Vegas-i támadás után a világon szinte mindenhol kritizálták az amerikai fegyvertartási törvényeket, az Egyesült Államokon belül pedig elkezdtek egyre többet lobbizni ezek szigorításáért. Kivéve egy helyen, legalábbis úgy tűnik, hogy Wisconsinban nem érzik úgy, hogy több figyelmet kellene fordítani arra, hogy kinek a kezébe kerül éles fegyver.

Az északi államban eddig 12 (!) év volt a fegyveres vadászat korhatára, illetve 10 év, amennyiben vadászengedéllyel rendelkező felnőtt kíséretében lő. Most egy törvényjavaslat ezt a határt teljesen eltörölné, a szülőkre bízva annak eldöntését, hogy érett-e már a gyermeke az éles lőfegyver használatára. A javaslatot kétpárti támogatással fogadták el a képviselőházban, de még a szenátus döntése elkaszálhatja a megdöbbentő rendeletet – írja a Newsweek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.