Zöldséghez riasztották a német rendőrséget, féltek, hogy felrobban

A félelmetes tárgyról kiderült, hogy csak egy szokatlanul nagyra nőtt cukkini.

MTI
2017. 11. 03. 16:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Második világháborús bombához riasztotta a rendőrséget egy idős dél-németországi férfi, de a félelmetes tárgyról kiderült, hogy csak egy szokatlanul nagyra nőtt cukkini.

A baden-württembergi Bretten városkában csütörtökön történt bizarr esetről pénteken számolt be a legközelebbi nagyváros, Karlsruhe rendőrsége. Eszerint a 81 éves bretteni férfi azzal hívta ki a rendőrséget, hogy világháborús bombát talált a kertjében. A helyszínre siető rendőrök azonban nagy megkönnyebbülésre azt állapították meg, hogy a bomba nem egyéb, mint egy sötét színű, 40 centiméter hosszú, ötkilós cukkini, amely azonban a közlemény szerint „valóban úgy nézett ki, mint egy bomba”.

A rendőrök szerint a túlméretezett zöldséget valaki a sövényen át dobhatta a férfi kertjébe.

A németországi építkezéseken gyakran találnak fel nem robbant lövedékeket a második világháborúból, és olykor tízezreket telepítenek ki a hatástalanítás idejére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.