A meggyilkolt volt jemeni elnök unokaöccsét is megölték a lázadók

A magas rangú katonai vezetővel az Irán támogatását élvező síita lázadók egy összecsapás során végeztek.

MTI
2017. 12. 05. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meggyilkolt volt államfő pártja, az Általános Népi Kongresszus szerint a magas rangú katonai parancsnoki tisztséget betöltő Tárik Mohammed Abdullah Szálehhel az Irán támogatását élvező síita lázadók egy összecsapás során végeztek. Hollétéről a húszik vasárnap este indított támadása óta nem lehetett tudni.

Abdul-Malik al-Húszi, a síita lázadók vezére a nap folyamán tagadta, hogy Száleh fiait őrizetbe vették. Részletek közlése nélkül azt állította, hogy kórházban vannak.

Hétfői értesülések szerint Szanaa déli negyedeiben, ahol a legsúlyosabb összecsapások zajlottak, a húszik elfogták Száleh családtagjait, illetve hívei ellen razziákat is tartottak a fővárosban, többeket őrizetbe véve.

A hetvenöt éves Ali Abdullah Száleh hétfőn vesztette életét a húszi lázadókkal vívott harcokban a főváros, Szanaa külterületén. Száleh alig néhány órával korábban jelentette be hivatalosan, hogy megszakítja szövetségesi kapcsolatait a húszi lázadókkal népellenes cselekedeteik, illetve amiatt, hogy Irán politikai akaratát hajtják végre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.