A melegházasság parlamenti vitáján kérte meg párja kezét a honatya

A 33 éves általános iskolai pedagógus igent mondott.

MN
2017. 12. 04. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tim Wilson konzervatív képviselő hétfőn az elsők között szólalt fel a vitában, és – élve a kivételes alkalommal – megkérte barátja, a hallgatóság karzatán ülő Ryan Bolger kezét. A 33 éves általános iskolai pedagógus igent mondott, amit megtapsoltak. A tetszésnyilvánítás ellenére még nem vált törvényessé a melegházasság Ausztráliában, bár a főbb parlamenti pártok szeretnék, ha ez a héten megtörténne – írja az MTI.

A tervezetet a szenátus már elfogadta a múlt héten. Ha törvény lesz, akkor Ausztrália a világ 26. államaként legalizálja az azonos neműek házasságát, pedig 1997-ig több tagállamában még törvénybe ütköző volt a homoszexualitás.

A képviselőház idei utolsó, kéthetes ülésszakán elsőbbséget kapott a melegházasság kérdése, miután ősszel a lakosság többsége – 62 százaléka – postai úton intézett nemzeti konzultáción támogatta a reformot. Bár a 12,7 millió ember megkérdezésével készült felmérés eredménye nem ró jogi kötelezettséget a kormányra, a kabinet ígéretet tett arra, hogy ha a szavazók támogatják az azonos neműek házasságát, beterjeszt egy erről szóló törvénytervezetet a parlament elé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.