Az Iszlám Állam 29 tagját vehették őrizetbe Ankarában

A közkedvelt isztambuli szórakozóhelyek biztonsági okokból nem szerveznek nagy szilveszteri ünnepségeket.

MTI
2017. 12. 29. 8:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet újabb 29 feltételezett tagját vették őrizetbe pénteken Ankarában – jelentette a török állami média. A török fővárosban tartott razziákban mintegy 500 rendőr vett részt. Az elfogott gyanúsítottak között több külföldi is van – jelentette az Anadolu török hírügynökség. A razziák során lefoglalt anyagok alapján a hatóságok megállapították: a gyanúsítottak közül néhányan már előkészületeket tettek egy szilveszteri támadásra.

Tavaly szilveszterkor egy merénylő sorozatlövő fegyverével 39 embert ölt meg, köztük több külföldi turistát, 59 embert pedig megsebesített a legnagyobb török város, Isztambul Reina nevű exkluzív klubjában. Két héttel később őrizetbe vették a 34 éves, üzbég származású Abdulkadir Masharipovot, aki a támadást az Iszlám Állam nevében hajtotta végre.

Csütörtökön Vasip Sahin isztambuli kormányzó bejelentette, hogy szigorítanak a biztonsági intézkedéseken szilveszter éjjelre, december 31-én este a biztonsági erők több mint 40 ezer tagját mozgósítják majd a Boszporusz partján fekvő metropoliszban. Ugyanakkor a hatóságok arra számítanak, hogy az idén nem is lesznek nagy szilveszteri ünnepségek, miután a közkedvelt isztambuli szórakozónegyedek biztonsági okokból megtiltották az ilyen jellegű köztéri rendezvényeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.