Egy gyerek okozhatta a 12 halálos áldozatot követelő New York-i tüzet

A kisfiú felügyelet nélkül játszott.

MN
2017. 12. 29. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kandallóval vagy kályhával játszó gyermek okozhatta a hajnalban New York Bronx negyedében kitört tüzet, amelyben tizenketten haltak meg – értesült helyi forrásokból a BBC.

A brit médiacégnek Daniel Nigro tűzoltóparancsnok azt mondta, hogy egy szülői felügyelet nélkül maradt, hároméves kisfiú játszani kezdett a kályha tüzével és véletlenül felszíthatta a lángot.

Amikor a gyermek anyja kimenekült a folyosóra, nyitva hagyta maga mögött az ajtót, amitől a tűz átterjedt a közös helyiségekre. A lépcsőház ezután „kéményként működött”, azért borulhattak lángba olyan gyorsan a ház felsőbb szintjei, magyarázta a tűzoltó. Végül az ötemeletes lakóház belseje teljesen kiégett.

Bill de Blasio New York-i polgármester szerint ez volt 25 éve a város legtöbb áldozatot követelő tűzesete.

Több mint 170 tűzoltó dolgozott a helyszínen azért, hogy a lángokat a mínusz 10 fokos fagy által is nehezített körülmények között az ellenőrzésük alatt tartsák, majd eloltsák.

A New York-i rendőrség közlése szerint legalább tizenkét ember életét sikerült megmenteniük, azonban az ugyancsak tizenkét halálos áldozat között négy gyermek is van, akik egy-, kettő- és hétévesek voltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.