Elhunyt a Media Markt egyik alapítója

A 78 éves vállalkozó, Erich Kellerhals december 25-én halt meg.

MTI
2017. 12. 28. 15:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhunyt a Media Markt elektronikai kiskereskedelmi cég egyik alapítója, az egyebek között ezt a céget is irányító Ceconomy legnagyobb, 21 százalékos tulajdonosa, Erich Kellerhals – közölte az MTI. A december 25-én elhunyt 78 éves vállalkozó az egyik leggazdagabb német volt, vagyonát 2 milliárd dollárra becsüli az amerikai Forbes magazin.

Kellerhals feleségével és két üzletemberrel 1979-ben alapította a Media Marktot. A ma már Media-Saturn néven futó üzlethálózatnak több mint ezer boltja van 15 európai országban, köztük Magyarországon.

A Cecenomy árfolyama csütörtökön 15 óra körül 12,31 eurón állt a Frankfurti Értéktőzsdén, ami 4,54 százalékos erősödés a szerdai záróértékéhez képest. 

A részvénydrágulást az a találgatás váltotta ki, hogy a Cecenomy menedzsmentjének sikerül megállapodnia a vállalkozó örökösével az online értékesítés felé történő határozottabb elmozdulásról, amitől Kellerhals ódzkodott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.