Felgyújtotta magát egy volt buddhista szerzetes Tibetben, az idén ő a hatodik

A kínai megszállás ellen tiltakozva immár 152 ember lett öngyilkos 2009 óta.

MN
2017. 12. 28. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felgyújtotta magát egy volt buddhista szerzetes a kínai megszállás ellen tiltakozva. Az eset Tibetben történt, a 30 éves férfi belehalt a sérüléseibe – közölte a Nemzetközi Kampány Tibetért nevű szervezet. Az idén ő volt a hatodik ember, aki felgyújtotta magát. A szervezet szerda este közölte, hogy a Konpe nevű volt tibeti szerzetes még december 23-án gyújtotta fel magát Ngabában, és másnap halt bele égési sérüléseibe. A szervezet közölte: 2009 óta Konpéval együtt 152 tibeti gyújtotta fel magát a politikai tiltakozás jegyében – írja az MTI.

Loszang Szenge, az indiai Dharamszalában székelő emigráns tibeti kormány elnöke biztosnak nevezte, hogy az önégetés kétségbeesett üzenet volt a kínai kormánynak a tibetiek rossz helyzetéről a tartományban. Az önégetés a kínai megszállás elleni tiltakozás egyik legszélsőségesebb formája. Tibet 1951 óta van kínai uralom alatt. Ngabában többtucatnyi önégetés történt a tiltakozó mozgalom kezdete óta. A legutóbbi esetről november végén írtunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.