Fizetniük kell a turistáknak, ha be akarnak lépni a római Pantheonba

Az olasz kulturális minisztérium belépődíjat előíró rendelete jövő év májusától él.

MN
2017. 12. 11. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszűnik a Pantheon, az egyik legjelentősebb és leglátogatottabb római antik műemlék ingyenessége a turisták számára.

A kulturális minisztérium bejelentése szerint 2018 májusától kéteurós (630 forintos) belépődíjat szednek a turistáktól. A hívek továbbra is ingyen mehetnek misére a katolikus templomként működő, több mint 2000 éves épületbe, amelyet az istentiszteletek idejére bezárnak a turisták előtt.

A bevételt főleg a működtetésre és a megőrzésre fordítják, de cél a turistaforgalom szabályozása, a biztonság növelése is.

A Pantheon, amely az egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori épület, tavaly 7,4 millió látogatót vonzott. Az épület első formájában időszámításunk előtt 25-től 27-ig épült pogány templomként, kilenc méter átmérőjű környílású kupoláját a második században építették. Keresztény templommá 609-ben szentelték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.