Ismét rakétákat lőttek ki a Gázai övezetből Izraelre

Az egyik palesztin rakéta egy épületbe csapódott, anyagi kárt okozva.

MN
2017. 12. 29. 11:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három rakétát lőttek ki a Gázai övezetből a szomszédos izraeli területekre péntek délelőtt. Az egyik becsapódott, kettőt viszont elfogott a Vaskupola izraeli légvédelmi rendszer – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a Ynet. A Gázából indított három palesztin rakétából kettőt kilőttek a levegőben a Vaskupola rakétái, de az egyik becsapódott egy épületbe, anyagi kárt okozva. Az eset hasonló a hónap közepi támadáshoz, akkor két rakétát lőttek ki, s az egyik egy házba csapódott, sérültekről nem érkezett jelentés.

Az incidens idején éppen emlékünnepséget tartottak az egyik Gáza melletti településen Oron Shaul, a legutóbbi gázai háborúban elesett egyik katona emlékére, aki ezen a napon lett volna 24 éves. A szabadtéren rendezett megemlékezésen jelen volt az izraeli hadsereg számos főtisztje és több vezető politikus, köztük Avi Gabai, a munkapárt elnöke. A résztvevők a riasztás hallatán fedezéket kerestek, vagy a földön fekve próbálták védeni magukat.

Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet Izrael fővárosának elismerő, december 6-i kijelentése óta harminc rakétát lőttek ki Izraelre Gázából, a felük még az övezetben ért földet.

Válaszul a gázai rakétákra az izraeli hadsereg tankágyúkkal és repülőgépekkel mért ellencsapást a radikális iszlamista Hamász szervezet két állására – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet. A Hamász közlése szerint ezek nem okoztak sebesüléseket. Izrael az övezetet ellenőrző Hamászt tekinti felelősnek az enklávéből kiinduló minden támadásért, függetlenül attól, hogy a fegyveresek melyik palesztin szervezethez tartoznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.