Közös kormányzásról tárgyalnának a CDU/CSU vezetői a szociáldemokratákkal

A korábbi nagykoalíció pártjainak vezetői több mint két órán át egyeztettek.

MTI
2017. 12. 13. 21:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közös kormányzás lehetőségeinek feltérképezését szolgáló tárgyalások megkezdését ajánlották a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetői a Német Szociáldemokrata Pártnak (SPD) szerda este Berlinben.

A 2013 óta kormányzó nagykoalíció pártjainak vezetői szerda este tartották az első elnöki szintű megbeszélést a megrekedt kormányalakítási folyamat újraindításáról.

Angela Merkel, a CDU elnöke, Horst Seehofer CSU-elnök és Martin Schulz SPD-elnök, valamint a szövetségi parlamenti képviselőcsoportok vezetőinek nagyjából kétórás találkozóján nyilatkozatuk szerint „a kölcsönös bizalmon alapuló nyílt megbeszélést” folytattak.

A CDU/CSU szövetség részéről kiemelték, hogy egy stabil kormány megalakítása céljából kezdeményezik a közös munka folytatásáról szóló előzetes egyeztetések elindítását az SPD-vel.

A szociáldemokraták pénteken, a párt elnökségi ülésén döntenek az ajánlatról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.