Lemondott kongresszusi tisztségéről a zaklatással vádolt képviselő

John Conyers szeretné, ha fia venné át a képviselőházban betöltött helyét.

MN
2017. 12. 05. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott a kongresszusban betöltött tisztségéről kedden a szexuális zaklatásokkal vádolt John Conyers demokrata párti képviselő, és bejelentette visszavonulását – írja az MTI.

A beszámoló szerint a 88 esztendős Conyers – aki a kongresszus legrégebbi tagja volt – kijelentette: szeretné, ha fia venné át a képviselőházban betöltött helyét.

A képviselőház etikai bizottsága ugyanakkor jelezte, hogy valószínűleg folytatja a Conyersszel kapcsolatban felmerült zaklatási vádak kivizsgálását.

Conyerst eddig több kongresszusi alkalmazott vádolta meg szexuális zaklatással, valamint azzal, hogy nőket utaztatott közpénzen washingtoni lakására vagy a kongresszusi irodájába. Elismerte, hogy az egyik hölgy munkatársának 2015-ben 27 ezer dollárt fizetett hallgatásáért cserébe. A képviselő erre azt mondta, hogy ez nem a bűnösségének az elismerése volt, hanem egy bizonyos – ki nem fejtett – problémát segített a nőnek megoldani a pénzátutalásokkal.

Az idős politikus a többi vádat határozottan tagadta.

John Conyers bő két hete mondott le az igazságügyi bizottságban betöltött helyéről, lemondását a törvényhozók is sürgették. A demokrata párti politikus akkor azonban még azt mondta: nem mond le képviselői helyéről, hanem minden erejével azon lesz, hogy tisztázza magát a vádak alól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.