Letette az esküt az új lengyel kormány

Az államfő kinevezte miniszterelnöknek Mateusz Morawieckit, az új kabinet vezetőjét.

MTI
2017. 12. 11. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrzej Duda lengyel elnök kinevezte miniszterelnöknek Mateusz Morawieckit a múlt héten lemondó Beata Szydlo helyett, aki miniszterelnök-helyettes lesz az új kormányban.

Az új miniszterelnök és a kormány tagjai letették az esküt. A kabinet összetétele nem változott, nem hivatalos sajtóhírek szerint további személycserék csak januárban várhatók, miután az új miniszterelnök megvizsgálta az egyes tárcák működését.

Beata Szydlo korábbi kormányfő hivatalosan meg nem erősített sajtóértesülések szerint tárca nélküli kormánytagként a társadalompolitikai ügyekért lesz felelős.

Mateusz Morawiecki, aki miniszterelnöki kinevezése előtt a pénzügyi és fejlesztési tárcák élén állt, kormányfőként továbbra is személyesen irányítja a két minisztériumot. Az új miniszterelnök kedden mond programbeszédet a szejmben, majd még aznap bizalmi szavazás várható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.