Magyarországon tart előadást Trump kampányának szélsőjobbos kulcsembere

A radikális jobboldali Milo Yiannopoulos a Breitbart szerkesztője volt és a pedofil szexualitás törvényességéért is kiállt.

MN
2017. 12. 28. 14:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Donald Trump amerikai elnököt a kampánya során támogató Milo Yiannopoulos nyitja meg január 23-án a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány rendezvényét – vette észre a Hungary Journal.

Az Európa jövője című, kétnapos konferencia a visegrádi négyek magyar elnökségi programjának a része, Szijjártó Péter külügyminiszter az új globális kihívásokról, Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő pedig a mesterséges intelligenciáról tartandó blokkban mondja majd el a kormány álláspontját.

Milo Yiannopoulos az új radikális jobboldali mozgalom, az altright egyik feltűnő figurája, a Donald Trump elnök kampányát támogató Breitbart nevű online újság egyik oszlopos publicistája volt. A nyíltan homoszexuális Yiannopoulos zsidó származású katolikus, aki saját bevallása szerint a fekete férfiakat szereti.

A blogger-újságíró a Breitbarttól azért kényszerült távozni, mert olyan videofelvételek kerültek elő róla, amelyekben relativizálta a pedofil bűncselekményeket. Azt hangoztatta, hogy legalizálni kellene a pubertás kort elérő fiúk önkéntesen vállalt szexuális kapcsolatát idősebb férfiakkal.

A kormányhoz hű portál, a Pesti Srácok egyébként a következő címmel tálalja a történetet: Történelmi pillanat: Budapestre jön Trump sikerének egyik kovácsa, Milo Yiannopoulos. Majd így folytatják: Sokak számára egy álom válik valóra januárban, hiszen Milo Yiannopoulos, a Breitbart egykori szerzője, a Trump megválasztásában kulcsszerepet játszó jobboldali megmondóember Magyarországra jön, és állítólag beszédet is mond – méghozzá a kormány Európa jövője című konferenciáján. 

Az Együtt szerint azonban nincs helye az adófizetők pénzéből Magyarországon a botrányhős, szélsőjobboldali amerikai újságírónak. Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke az MTI-nek eljuttatott közleményében leszögezte: felháborító, hogy a Fidesz-kormány a magyar adófizetők pénzéből rendezett konferenciára a botrányos kijelentéseiről ismert, szélsőjobboldali Milo Yiannopoulost is meghívta. Az amerikai újságíróhoz hasonló emberek meghívása szerinte jól bizonyítja, milyen eszméket tart szem előtt a Fidesz-kormány: orosz-függés, nyugat-ellenesség, az európai együttműködések szétverése, államkapitalizmus, nőellenesség. Ráadásul a publicista fő feladatának a feministák, a baloldaliak, az emberi jogi aktivisták elleni küzdelmet tekintette újságíróként - jegyezte meg a politikus.

Hajdu Nóra felszólította a konferencia szervezőit, hogy azonnal vonják vissza Yiannopoulos meghívását és olyan előadókat kérjenek fel, akik a közös euro-atlanti értékeinket vallják. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.