Merényletet terveztek a brit miniszterelnök ellen

Ez egyike annak a kilenc esetnek, amit a titkosszolgálat a márciusi westminsteri támadás óta meghiúsított.

MN
2017. 12. 06. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MI5 és a brit rendőrség megakadályozott egy iszlamisták által tervezett merényletet a brit miniszterelnök, Theresa May ellen a Downing Streeten. Ez egyike annak a kilenc esetnek, amit a titkosszolgálat a márciusi westminsteri támadás óta meghiúsított – írja a Financial Times. A tervek szerint előbb késsel támadták volna Mayre, majd bombát robbantották volna. A két feltételezett (az egyik 20, a másik 21 éves) tettest bíróság hallgatja ki Londonban.

A támadásról szóló hírek néhány órával az után a meghallgatás után kerültek ki, amikor az MI5 hivatalos jelentésben jelezte, hogy ha megfelelően értelmeznek egy információt, akkor megelőzhető lett volna a 22 halálos áldozattal járó manchesteri terrortámadás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.