Négy újabb észak-koreai holttestét találták meg a Japán-tengernél

A hatóságok szerint a tetemek kapcsolatba hozhatók a hajótörést szenvedett csónakkal.

MTI
2017. 12. 04. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három férfi holttestét Jamagata prefektúrában találták meg, belőlük helyenként már csak a csontok maradtak. Egy tetem a víz felszínén lebegett egy halászkikötő közelében, míg a másik kettőt mintegy 500 méterrel távolabb, egy strandon fedezték fel.

A rendőrség egy vagy több, első ránézésre Észak-Koreából származó jelvényt talált a holttestek ruházatán. A hatóságok szerint a tetemek kapcsolatba hozhatók azzal a hajótörést szenvedett csónakkal, amelyre szombaton bukkantak a szomszédos Akita prefektúrában. Ott hétfőn vélhetőleg a csónakból származó fadarabokra és egy negyedik holttestre találtak rá, amelyből már csak a csontok maradtak.

Számtalan hasonló szerencsétlenség történt már a Japán-tenger partjainál, de vannak, akiknek sikerül megtenniük a veszélyes utat az elzárkózó Észak-Koreából Japánba.

Nyolc észak-koreai férfit vettek őrizetbe a japán rendőrök, miután csónakjukat november 23-án megtalálták Akita prefektúra partjainál. November 26-án egy másik, vélhetőleg észak-koreai hajóra bukkantak a hatóságok ugyanabban a prefektúrában, benne nyolc holttesttel.

Novemberben 28 hasonló hajó érkezett a japán partokra, szemben az egy évvel korábbi 4-gyel. A japán hatóságok ellenőrzik azt az összesen 18 túlélőt, aki azt állítja, hogy észak-koreai állampolgár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.