Nincs áram a havazás miatt Kárpátalján

Ideiglenesen korlátozták a kamionforgalmat.

MTI
2017. 12. 04. 11:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hóesés miatt ideiglenesen korlátozták a kamionforgalmat Kárpátalján, a magyar határnál fekvő Csap település, valamint az ukrán főváros, Kijev között – közölte hétfőn az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

A közlemény szerint a nagy tömegű gépjárművek forgalmának korlátozására azért van szükség, hogy ne alakuljanak ki torlódások az utakon, amelyek akadályoznák a hókotró gépek haladását és az út megtisztítását. Az épp tisztítás alatt lévő útszakaszokon haladó teherautókat a pihenőhelyekre irányítják várakozni.

Az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint az úton eddig már 22 elakadt járművet szabadítottak ki a mentést végzők a hó fogságából. Több helyütt fák dőltek rá az utakra, de személyi sérülésről nem érkezett hír.

A villamosvezetékek lejegesedése miatt Nyugat-Ukrajnában – Kárpátalján, Lviv és Voliny megyékben – összesen 88 településen szakadt meg részlegesen vagy teljesen az áramellátás. Kárpátalján az áramkimaradás 30 települést érint, Lviv megyében 41-et, Volinyban 17-et. A szakemberek már dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán.

Az időjárás-előrejelzések szerint hétfőn további havazás, eső, havas eső várható Ukrajna több részében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.