Öngyilkos merénylő robbantott az afgán hírszerzés épületénél

Legalább tízen meghaltak a támadásban.

MN
2017. 12. 25. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább tízen meghaltak, és öten megsebesültek, amikor felrobbantotta magát hétfőn egy öngyilkos merénylő az afgán hírszerzés (DNS) egyik kabuli épülete közelében, a támadás elkövetését az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vállalta magára – írja a BBC News.

Legutóbb napra pontosan egy hete történt hasonló merénylet a DNS egy másik létesítményénél, jóllehet akkor több támadó volt, akiket az afgán biztonsági erőknek csak többórás tűzharc után sikerült ártalmatlanítaniuk. Az egy héttel ezelőtti támadás elkövetését is az IÁ terrorszervezet vállalta.

Az utóbbi hónapokban egyre növekedett a robbantásos merényletek száma Afganisztánban. Októberben 39-en haltak meg, amikor egy síiták által látogatott mecsetben robbantottak. Májusban pedig 150-en vesztették életüket, amikor egy tartálykocsit robbantottak fel Kabul diplomáciai negyedében.

Egy tisztviselő közölte, hogy a hétfői robbanás a létesítmény bejáratánál történt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.