Rekordhosszúságú, csaknem fél kilométeres üveghidat adtak át Kínában

Úgy tervezték, hogy a közepe felé kissé kilengjen a látogatók alatt.

MTI
2017. 12. 29. 17:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 488 méter hosszú sicsiacsuangi üvegpadlójú gyalogos függőhíd két meredek szikla között feszül, 218 méteres (66 emeletnyi) magasságban átívelve egy szakadék fölött. A Hopej tartományban, Pingsan megyében létesült látványhídról káprázatos kilátás nyílik a hegyekkel, természetes vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku tájegységre.

A hidat több mint 1000, négy centiméter vastag üveglapból állították össze. Az építtető, a helyi turisztikai vállalat szerint az üveghidat eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, némi „izgalommal” fűszerezve a páratlan vizuális élményt.

Az építtető szerint a rekordhosszúságú híd 3,5-szer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek. Akár kétezren is tartózkodhatnának rajta, ám egyszerre legfeljebb 500 embert engednek fel rá.

Kínában több helyen is létesültek hasonló látványhidak, a leghíresebb a Csangcsiacsie Nemzeti Parkban működik, ahol 430 méter hosszan, 300 méteres magasságban köt össze két meredek sziklát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.