Rendőrök ezrei jelentenek egyszerre beteget Puerto Ricóban

Így tiltakoznak a kifizetetlen túlórapótlék miatt. Az összeg több millió dollárra rúghat.

MN
2017. 12. 28. 5:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai területnek számító Puerto Rico rendőrkapitánya azt javasolta, hogy az Egyesült Államok nemzeti gárdájában szolgáló katonák töltsék be az ideiglenesen megüresedő pozíciókat. Ricardo Rossello, a sziget kormányzója azonban elutasította a javaslatot, és közölte: a problémát részben az okozza, hogy a szövetségi kormány túlságosan is lassan juttatja el a helyi kormányzathoz a túlóráért járó pénzt, így a kifizetés is csúszik – írja az MTI.

Washington ötezer gárdistát küldött a szigetre szeptember végén, hogy segédkezzen a mentésben és a takarításban. Az AP írása szerint az érintett Puerto Ricó-i rendőröknek összesen több millió dollárral tartoznak a túlóráért.

A Bloomberg beszámolója szerint Ramon Rosario közügyekért és közpolitikáért felelős miniszter elmondta: próbálnak olyan megoldást találni, amely arra ösztönzi a rendőröket, hogy térjenek vissza a munkához, de sokan nem jelennek meg. Átlagosan naponta 2700 rendőr hiányzik.

A több ezer tisztet képviselő szövetség elnöke, Carlos Morales pedig közölte: tisztességtelennek tartja, hogy továbbra is munkájuk ellátására kérik a rendőröket, miközben nem fizetik ki őket. „Már nem bírják tovább” – jelentette ki.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.