Tizenketten meghaltak egy Bronxban kitört tűzben

Egy csecsemő is bennégett az ötemeletes épületben.

MTI
2017. 12. 29. 5:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét ember, köztük egy csecsemő halt meg egy lakóépületben kigyulladt tűzben a New York-i Bronxban csütörtökön – közölte a város polgármestere, Bill de Blasio. A bronxi állatkerttől egy utcára lévő ötemeletes épületben tomboló tüzet mintegy 170 tűzoltó igyekezett megfékezni a mínusz 10 fokos hidegben. A tűzoltóság közölte: legalább 15-en, köztük négyen súlyos sérüléseket szenvedtek.

Daniel Nigro tűzoltóparancsnok elmondása szerint a tűzben az épület különböző emeletein haltak meg 1 és 50 év közötti emberek. Bill de Blasio polgármester a tragédia helyszínére utazott. A világhálóra feltöltött képek és videók alapján a tüzet sikerült megfékezni, az épület külső része szinte teljesen ép maradt. Értesülések szerint azonban a lakóház belseje kiégett. Bronxban legutóbb 2007-ben volt tragikus kimenetelű tűzeset: akkor kilenc gyerek és egy felnőtt vesztette életét egy elektromos fűtő meghibásodása miatt kiütött tűzben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.