Több mint egy kiló kokainnal a gyomrában bukott le egy csempész Thaiföldön

A 27 éves afrikai nő a gyomrában 64 apró csomaggal akart átjutni a biztonsági ellenőrzésen.

MTI
2017. 12. 29. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 1,2 kilogrammnyi kokaint próbált meg becsempészni Thaiföldre a gyomrában egy elefántcsontparti nő – közölték pénteken a thaiföldi hatóságok. A 27 éves afrikai nő a gyomrában 64 apró csomaggal akart átjutni a biztonsági ellenőrzésen Phuket szigetének repülőterén csütörtökre virradó éjszaka, de ideges viselkedése szemet szúrt a hatóságoknak.

A kábítószercsempészek a térségben rendszeresen alkalmaznak afrikai vagy ázsiai nőket. Gyakran próbálkoznak kis thaiföldi repülőtereken, például Phuketen, Samuin vagy akár Kambodzsában, majd onnan kezdik el szétteríteni az árut Thaiföldön – mondta el a bangkoki igazságügyi minisztérium kábítószer-ellenes osztályának munkatársa. A Délkelet-Ázsiában széles körben népszerű metamfetaminnal szemben a kokaint egy szűkebb, gazdagabb körnek szánják Thaiföldön – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.