Trump: Olyan hideg van, hogy jól jönne a globális felmelegedés

Így viccelődött a klímaváltozással az Egyesült Államok elnöke.

MN
2017. 12. 29. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó ötletnek tartotta Trump elnök, hogy az Egyesült Államok talán leghidegebb telén a globális klímaváltozással viccelődjön. Friss Twitter-bejegyzésében arra emlékeztetett, hogy az Egyesült Államok keleti térségében rekordhideggel – helyenként mínusz 20–40 fokkal is – kezdődhet az új év.

„Most jól jönne országunknak egy kicsi a jó öreg globális felmelegedésből, amely ellen – más országokkal ellentétben – dollármilliárdokkal védekeztünk volna. Öltözzenek fel melegen! – írta az amerikai elnök, bejegyzését pedig a The Hill portál is szemlézte.

Trump hozzászólásával arra utalt, hogy az Egyesült Államok nemrég kitáncolt a komoly pénzügyi kötelezettségekkel járó párizsi klímaegyezményből arra hivatkozva, hogy India és Kína valójában nem csökkentené szén-dioxid-kibocsátását, így viszont az amerikai gazdaság látja kárát a klímakorlátozásoknak.

Az elnök nemrég leállította az utalásokat az ENSZ környezetvédelmi Zöld Klíma Alapítványába is, amelybe Obama még egymilliárd dollárt invesztált.

Donald Trumpról egyébként alapvetően tudható, hogy nem hisz a globális felmelegedésben, ahogy a fosszilisenergia-iparban érdekelt környezetvédelmi tanácsadója sem. Az államfő korábban azt is állította, hogy a klímaváltozás rémével lényegében Kína próbálja kiütni a nyeregből az amerikai gazdaságot. 

Úgy tűnik, Trumpot az Egyesült Államokban eddig sosem tapasztalt hideg vagy éppen a felmelegedés hatására mindennapossá váló kaliforniai erdőtüzek sora sem ingatta meg a hitében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.