Végeztek a húszi lázadók a volt jemeni elnökkel

Felrobbantották Ali Abdullah Száleh rezidenciáját.

MN
2017. 12. 04. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felrobbantották Ali Abdullah Száleh volt jemeni elnök rezidenciáját a húszi lázadók az arab-félszigeti ország fővárosában, Szanaában. A síita húszi lázadók azt állítják, a támadásban megölték Száleht – írja a BBC News.

Az al-Arabíja pánarab hírtelevízió Száleh pártjából származó forrásokra hivatkozva arról ír, hogy valóban életét vesztette a támadásban a volt jemeni elnök. Korábban Száleh pártja határozottan cáfolta a volt elnök halálhírét. A közösségi médiában már korábban keringett egy videó Száleh holttestéről, amelyen az látható, hogy a fején sérült meg a volt elnök az incidensben.

A jemeni lázadó frakciók és a Szálehhez hű erők között múlt szerdán egy mecset használatba vétele körüli vita miatt belharcok törtek ki, amelyek azóta is folynak, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának hétfői jelentése szerint a harcokban eddig legalább 125 ember halt meg és 238-an megsebesültek.

Száleh hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy megszakítja szövetségesi kapcsolatait a húszi lázadókkal népellenes cselekedeteik, illetve amiatt, hogy Irán politikai akaratát hajtják végre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.