A Mueller-bizottság meghallgatná Trumpot

„Lehet, hogy Mueller eljutott oda, hogy meghatározza, mit is jelent az igazságszolgáltatás akadályozása.”

MTI
2018. 01. 24. 18:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CNN információi szerint a Robert Mueller vezette különleges bizottság Donald Trump meghallgatására készül. A televízió Michael Zeldint, Mueller egyik korábbi munkatársát szólaltatta meg.

Zeldin – anélkül, hogy konkrétan megnevezte volna a különleges bizottság következő lépését – úgy vélekedett: „lehetséges, hogy Mueller eljutott oda, hogy meghatározza, mit is jelent az igazságszolgáltatás akadályozása, bűncselekmény-e, alkotmányos felelősségre vonással járó cselekedet-e, vagy egyáltalán semmi ilyesmi nem is történt”.

A CNN abból vonta le következtetését a lehetséges Trump–Mueller-találkozóról, hogy a keddi szokásos napi sajtótájékoztatón Sarah Huckabee Sanders szóvivőnek egy újságíró feltette a kérdést, vajon a különleges bizottság már küldött-e meghallgatásra vonatkozó kérést Trumpnak. A szóvivőnő leszögezte: nem kívánja kommentálni e sajtóhíreket. Hozzátette: a Fehér Ház változatlanul teljes mértékben együttműködik a Mueller vezette bizottsággal.

Mueller többek között azt vizsgálja, hogy Trump már elnökként tett intézkedéseivel – köztük James Comey-nak, az FBI igazgatójának a leváltásával – próbálta-e akadályozni az FBI-nak a feltételezett orosz beavatkozás ügyében folytatott vizsgálatát. Robert Mueller azon szándékáról, hogy a következő hetekben meghallgatná az elnököt is, először a The Washington Post című lap írt keddi számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.